Biesbosch Trekkershutten: Comfortabel Verblijf

Biesbosch Kampeerervaringen: Onvergetelijke Herinneringen


Eén van de speerpunten van natuurkampeerterreinen is rust namelijk. Na 23. 00 uur wordt bijvoorbeeld ook verwacht dat er geen lawaai meer is op deze camping bij de Biesbosch. De Duiventoren in Dorst is één van de bij natuurkampeertereinen in Nederland en er zijn ook nog een aantal natuurkampeerterreinen in Frankrijk.


Deze categorieën hebben allemaal als overeenkomst dat ze rustig zijn en dat er ruimte staanplaatsen zijn die midden in de natuur liggen. Denk bijvoorbeeld aan een landgoed, prachtige bossen, knusse boomgaarden en bijzondere plekjes aan het water. Zeker geen animatieteams (wel natuuractiviteiten!) en ook geen massatoerisme, wél prima sanitair en een douche Je hebt hier echt rust de mogelijkheid om in de natuur te leven.


Nachten In De Biesbosch: Onvergetelijke Herinneringen


Om er te kunnen overnachten zul je wel in het bezit moeten zijn van Het Groene Boekje inclusief Natuurkampeerkaart. Je weet hierdoor dat er gegarandeerd een bepaald faciliteitenniveau is op de aangesloten natuurcampings. Download trouwens even de handige 'Kamperen app' van Stichting De Groene Koepel om handig door alle aangesloten campings in Nederland heen te scrollen en te zoeken.


De app is gratis te downloaden voor i, Phone en Android..


De Biesbosch Bij Nacht: Magische Ervaring


Luid kwetterende vogels vervangen met liefde geluiden van de stad of simpelweg de radio. En dan is er ook nog eens de kans om een bever te spotten. Oke, een hele kleine kans. Maar in Amsterdam ga ik ‘m sowieso niet zien. De Biesbosch is één van Nederlands mooiste natuurgebieden en bestrijkt zowel een deel van Brabant als Zuid-Holland.


Biesbosch Overnachtingen: Hemels ParadijsSterrenkijken In De Biesbosch: Romantische Nachten


Er zijn wilgenbossen en tientallen andere bomen, bloemen en planten waarvan ik de naam niet weet. Het is het thuis van zo’n 300 bevers, maar ook vossen, reeën en boommarters wonen hier. En jij mag op visite. In de Biesbosch zijn er veel wandelroutes uitgezet, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route bepalen.


Biesbosch Overnachten


Hoewel ik het wandelen heerlijk vind, loop ik hier wat mij betreft net iets te lang langs de wegen. Daardoor heb ik dan wel weer regelmatig weids uitzicht en spot ik heel wat ganzen en vogels. Maar: ik wil de Biesbosch in! Tussen de struiken en de bomen dwalen. De wandelroute Jantjesplaats van 4 km vind ik daarom veel leuker.


Je kunt naar het Biesboschcentrum gaan en daar een route uitkiezen. Ik voel me aan deze kant van de Biesbosch net iets meer vol in de natuur. Als je het trouwens prettiger vind om een wandelkaart mee te nemen, dan kun je die kopen bij Het waterrijke gebied van de Biesbosch schreeuwt natuurlijk om bootje varen.


Slapen Aan Het Water: Biesbosch Ervaringen


In de Biesbosch kun je op verschillende plekken een motorbootje huren. Maar er zijn ook andere opties op het water. Wat dacht je van een SUP-board, fluisterboot, kano of kayak? Ik huur een tweepersoonskajak bij Drijf, zij zitten direct naast Stayokay Dordrecht en meteen aan het water. We krijgen een routekaart mee, we hijsen de hond in de kayak en gaan op onderzoek uit.


Het is geweldig. M’n hond is wat minder enthousiast en ligt 75% van de tijd te trillen in de kayak. Ik vrees dat mijn fantasie over suppen met hem bij deze ook is afgeschreven. Wij kayakken zo’n 1,5 uur door de Dordtse Biesbosch. Je kunt natuurlijk veel langer een bootje huren en dan eilandhoppen.


De Sereniteit Van De Biesbosch Bij Zonsopgang


De Magie Van De Biesbosch Bij ZonsondergangNatuurliefhebbers' Droom: Overnachten In De Biesbosch


Als je niet ergens in de Biesbosch overnacht, is het Biesboschcentrum in Dordrecht een goed startpunt van je activiteiten. Er beginnen meerdere wandelroutes, maar je kunt er ook een fluisterbootje, kano of SUP-board huren. Vaar je liever niet zelf, boek dan een rondvaart. Ook kun je aansluiten bij een wandelexcursie, kano-excursie of een andere activiteit.


Verder kun je op het terras zitten en je kind droppen in het speelbos. In Werkendam (Brabant) vind je het Biesbosch Museum, Eiland. Helaas gesloten toen ik er was. Het schijnt een heel leuk, interactief museum te zijn. Dus probeer het vooral even uit. Ook vanaf dit punt kun je aan verschillende wandelroutes beginnen en een vaartocht maken.


Verblijf In De Biesbosch: Natuurlijke Vreugde


Vergeet ook niet het gebouw zelf te bewonderen: mooi hoe de natuur en het gebouw een worden. Koop alvast een kaartje als je wilt. Overnachten in de Biesbosch kun je zo luxe of zo basic maken als je zelf wilt. Er zijn hotels en er zijn campings. Er zijn trekkershutten en er zijn B&B’s.


Het is een kleinschalige camping aan de rand van de Biesbosch waar je meteen even weg bent van de bewoonde wereld. Boek direct bij Stayokay of via Booking. com. Ik ben er twee nachtjes geweest met een gehuurde oldtimer camper. Ik vond ‘m op het plaatje al leuk, maar in het echt nóg leuker.


Biesbosch Overnachtingen: Hemels Paradijs


Geen gekke animatieteams, gewoon natuur. Wij huurden hier een trekkershut, de Zeearend. Een klein, knus houten huisje met twee stapelbedden, een tafeltje met twee stoelen, een klein keukentje en een heel fijn terras. Direct aan het weiland met zicht op de pasgeboren lammetjes en op de achtergrond een plas met veel watervogels.


Tessa Kamperen op een camping waar je alleen met de boot kunt komen: dat is pas avontuur! Je hoeft voor mooie vaartochtjes echt niet naar het buitenland. In Nederland ligt namelijk het grootste zoetwatertijdengebied van Europa: Nationaal Park De Biesbosch! En wat is er nu een mooier avontuur dan met de kano dit gebied te ontdekken? Wij maakten een meerdaagse kanotocht door de Biesbosch.


Kampeeravonturen In De Biesbosch: Verken De Wildernis


Natuurlijke Ontwaking: Biesbosch OvernachtingenKamperen In De Biesbosch: Adem De Natuur In


Je beleeft de Biesbosch optimaal vanaf het water. Er zijn wilgenbossen en groene oevers, kronkelende kreekjes en grotere rivieren. Vanaf het water kun je op zoek naar (sporen van) de 300 bevers die in de Biesbosch leven, maar kun je ook genieten van alle prachtige vogels die je onderweg tegenkomt.


Nathalie maakte een Packraft trail en had een super ervaring in de Biesbosch. Het ultieme avontuur is natuurlijk om de boot voor twee (of meer) dagen te huren en een nachtje te kamperen in de Biesbosch! Dat kan op verschillende plekken. Wij kozen voor minicamping de Biesboschhoeve op de Vischplaat.


Rust En Ontspanning: Overnachten In De Biesbosch


De koeien hebben een stukje wei afgestaan dat is ingericht als minicamping met twee trekkershutten. Wij hadden ons eigen lichtgewicht MSR-tentje bij ons dat we konden opzetten op het tentenveld. Er zijn meer campings waar deze inhoud je varend terecht kunt in de Biesbosch. Zo is ook Boerderijcamping Van Bergeijk alleen te bereiken per boot.


Hier kun je met alle kampeermiddelen terecht én meteen vanaf de camping je kano te water laten om een tochtje te maken. Jachthaven van Oversteeg heeft 2- en 4-persoons trekkershutten in de haven staan. Voorheen waren er ook verschillende paalkampeerplekken in de Biesbosch, maar deze bestaan helaas niet meer. Varen in een kano of kajak is de allerbeste manier om de Biesbosch te ontdekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *